Wéér die laptop open klappen om vervolgens een hele dag daar achter te vertoeven…

 

Het was oktober 2020.
Mijn dagen bestonden uit online les geven, online vergaderingen,
e-mails versturen en beantwoorden en nog wat
noteren in het studentenvolgsysteem…

Wat was ik daar klaar mee!

 

hopmi slot peaky blinders
gele escapestoof schoolherinneringen

De kracht van verbeelding

Ik was niet zozeer klaar met het lesgeven aan mijn studenten of andere taken die bij het docentschap om de hoek komen kijken. Maar het besef: wanneer zat ik voor het laatst in een lekkere creatieve flow? Dat zette mij aan het denken.

Misschien wel herkenbaar, in de coronatijd slokte de laptop mijn uren, maar ook mijn creatiekracht op. Dat moest anders!

Ik had zin om een kastje op te pimpen. Ik had een leukerd bij de kringloop gescoord. Tegelijkertijd had ik ook een gaaf oud, zwaar geldkistje gekocht. Waar ik het voor wilde gebruiken wist ik nog niet.

Heb je dat ook, dat als je in je hoofd een keuze maakt, in mijn geval ‘dat moet anders!’, dat er radartjes gaan draaien?

Toen ik thuis was en het kastje voor me zag, zag ik de mogelijkheid om het geldkistje op slot in het kastje te doen, de kast te vergrendelen met een codeslot: het idee van de escapekist kwam naar boven. De kracht van verbeelding. En toen ging het balletje rollen!
De escapekist 1001 nacht werd een feit.

In eerste instantie maakte ik de escapekist voor familie en vrienden. Maar zij vertelden nadat ze het hadden gespeeld, dat ze ook iemand wisten die het graag wilde spelen.

Waar anderen enthousiast werden van mijn eerste escapekist, werd ik al enthousiast van de ideeën voor een tweede escapekist!

Ondertussen zijn er meerdere escapekisten in de verhuur en heb ik daarnaast ook de mogelijkheid om tegen elkaar te strijden met de escapestoven.

Mijn hoofd staat niet stil, en mijn handen ook niet. Waar ik de escapekisten en escapestoven met name in de regio verhuur, is het met de escapepost en de digitale spellen mogelijk om het overal te spelen. De naam zegt het al: ik verstuur het per post of e-mail!

Hartelijke groet,
Rina Veenstra