Plug and Pay

Toen ik mijn e-mail opende kreeg ik deze statistieken via de mail. Het zijn geen duizelingwekkende cijfers. Maar wat ik de afgelopen 2 maanden heb geleerd: de wereld van automatisering, Mollie, Plug and Pay, check-outs, lijsten, funnels was mind-blowing!

Al een langere tijd had ik het idee om een digitaal product te maken, een digitaal escapespel. Want waar de escapekisten en escapestoven in een straal van ongeveer 25 kilometer rondom Scherpenzeel/Kuinre worden verhuurd, zijn er met digitale producten geen grenzen!
En hoe tof is het als je escapespel in het zuiden van het land wordt gespeeld?!

In m’n hoofd had ik al een beeld van mijn digitaal product: een kerstboom gevuld met kerstballen waarop een code komt te staan. Dit idee heb ik binnen een week uitgewerkt. Compleet met wachtwoord – beveiligde sites en filmpjes horende bij het thema: de decembermaand. Hier ligt mijn kracht: het bedenken én uitwerken van het spel. Het is getest en goedgekeurd! Op naar de volgende stap: het downloadbaar maken na aanschaf via mijn website.

Maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Een website had ik sinds september, aan de hand van een template van Dream Brand van Yvonne Lagewaard. Tijdens een halfuur ‘pick my brain’ die bij de aanschaf van de template zat, had ze me verteld dat ik voor een digitaal product mij voor een aantal dingen moest aanmelden. Een Mollie – account maken. Kiezen voor een e-mailsysteem, nadenken over een boekhoudsysteem en een abonnement op Plug and Pay nemen.

Ik had het keurig opgeschreven en op een avond in november ging ik mij erin verdiepen.

Nou daar heb ik mij in vergist. Een avondje verdiepen, werden al gauw 4 avonden. En een maandag en een vrijdag. Talloze instructievideo’s bekeken en documenten gelezen. Ik had het inmiddels voor elkaar dat mensen die geïnteresseerd waren, mij konden mailen via de website. Tussendoor had ik een zakelijke rekening geopend, want ik kon aan het Mollie account niet een privé rekening koppelen. Ik had een lijst aangemaakt in Mailblue, een automation gemaakt waarop een actie kwam, maar het werkte niet. Mijn frustratie groeide met de minuut…

Dit moest anders, ik heb Yvonne gemaild of zij mij hierbij kon helpen. Gelukkig, dat kon ze! Tijdens een tweede ‘pick my brain’ sessie heeft ze me door een aantal stappen geloodst waarbij ik merkte dat ik gelukkig wel wat had aan de tijd die ik hier vooraf al aan had besteed; ik had alle benodigde inlogcodes gereed, wist een beetje hoe de programma’s werkten, waar wat stond en ik had mijn digitaal product natuurlijk klaar!

Na een uur digitaal met Yvonne is het gelukt: de koppeling van Plug and Pay aan Mollie en Mailblue, het downloadproduct dat vervolgens in de mail van de koper komt en nog een automatisch mailtje wat 7 dagen na aanschaf komt met de vraag om een review, geweldig!

Twee maanden terug zag ik het voor me: Een PDF bestand wat je kunt downloaden en printen. En nu heb ik mijn eerste digitaal product 13x verkocht! Ik zie het als een geweldig spel, dat smaakt naar meer: Plug and P(l)ay!